Om Avien


Baksidestext

Har alla förbud en orsak? För att rädda livet på sin sjuke lillebror fattar Isondra ett desperat beslut. Hon kan aldrig föreställa sig hur hennes handlingar kommer att vända upp och ned på den redan så instabila världen. Under hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna flyter upp till ytan. När kunskapen står på spel innebär varje handling liv eller död för många fler än bara Isondra och hennes bror.
Avien
 är den första delen i trilogin om den fiktiva världen Doressea, där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas. Det är knappt att invånarna i Doriens huvudstad Cent vet varför det krigas. Allt de har att gå på är den information som Doriens ledare matar dem med – Elysien är ett hemskt ställe, och elyserna är fruktansvärda, hänsynslösa och blodtörstiga barbarer. I Cent råder fattigdom och elände, och sjukdomar härjar i staden. Men trots misären i Cent så skulle ingen någonsin, under några omständigheter, få för sig att lämna staden av egen fri vilja. Eller?

Avien är ett kärleksbarn mellan den klassiska och den moderna fantasyn, samtidigt som den bryter ny mark. I en färgstark miljö med unika karaktärer behandlas både magi och vardagsnära ämnen som sjukdom, fattigdom, förtryck och död, men också vänskap, kärlek, och framför allt: hopp.


Förutom att det går att beställa signerade exemplar av “Avien” direkt genom mig (klicka här) så finns boken att köpa hos bland annat:

På utvalda bibliotek finns den också för utlåning. Tipsa gärna ditt lokala bibliotek om du vill att de tar in den.