Om Avien

Magi och mirakel hör inte hemma i en värld som är trist och grå och grym och rå. Men när man tvingas ifrågasätta precis allt och alla och lite därtill, behöver man då inte också ifrågasätta sin egen världsbild? Behöver man inte ifrågasätta sig själv? 

Det är precis vad Isondra måste göra i sina försök att anpassa sig till sin nya verklighet och lära sig mer om både sig själv och personerna i sin närhet. När hon påbörjar sin resa genom Doressea kan hon inte ens drömma om vad – eller vem – hon faktiskt kommer att stöta på där ute, på andra sidan av Cents höga mur. Varje nytt möte och varje nytt ställe ruvar på hemligheter långt större och mer komplicerade än vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig.

Avien är den första delen i trilogin om den fiktiva världen Doressea, där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas. Det är knappt att invånarna i Doriens huvudstad Cent vet varför det krigas. Allt de har att gå på är den information som Doriens ledare matar dem med – Elysien är ett hemskt ställe, och elyserna är fruktansvärda, hänsynslösa och blodtörstiga barbarer. I Cent råder fattigdom och elände, och sjukdomar härjar i staden. Men trots misären i Cent så skulle ingen någonsin, under några omständigheter, få för sig att lämna staden av egen fri vilja. Eller?

Isondras lillebror Gabriel är svårt sjuk. Läkarna menar att det är hopplöst, men Isondra tänker inte bara sitta och titta på när sjukdomen suger livet ur Gabriel. I ett ögonblick av desperation fattar hon ett beslut som kommer att vända upp och ned på ett redan instabilt Doressea. På hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna bubblar upp till ytan. Vad Isondra väljer att göra – eller inte göra – innebär liv eller död för många fler än bara Gabriel.

Avien är ett kärleksbarn mellan den klassiska och den moderna fantasyn, samtidigt som den bryter ny mark. I en färgstark miljö med unika karaktärer behandlas både magi och vardagsnära ämnen som sjukdom, fattigdom, förtryck och död, men också vänskap, kärlek, och framför allt: hopp.


Min debutroman Avien – den första delen i fantasytrilogin om det magiska och vackra, men samtidigt instabila Doressea – kommer att gå att köpa i bokhandeln och hos nätbokhandlare från och med våren 2018. Det går också bra att beställa signerade exemplar direkt genom mig. Eventuell fraktavgift tillkommer.

Lämna en kommentar eller skicka ett mail till maria@avien.se om du vill veta mer eller har några frågor.