Dubbla jobb

När man arbetar i butik är det mycket kvälls- och helgjobb. Förutom att det är riktigt bra betalt så är fördelen att morgontrötta nattugglor som inte är speciellt förtjusta i rutiner – jag – får arbeta under tider då jag är både pigg och glad. Nackdelen är att jag jobbar när alla andra är lediga. En “vanlig” vecka är måndag, tisdag och onsdag mina lediga dagar. Det är också då jag har som mest tid och energi att lägga på skrivandet.

Idag är jag alltså ledig från mitt vanliga jobb. Nu på slutet så har det dock känts mer och mer som att jag har två jobb och noll ledig tid. Varenda minut som min hjärna är alert lägger jag på Avien. Är det inte småpyssel med manuset, så är det kontakt med förlag, branschinsatta och anda författare.

Allt hårt slit har dock börjat löna sig. Förlag 1 återkom under helgen med ett konkret förslag på ett kontrakt som känns väldigt lockande. Sedan tidigare har jag som bekant också ett konkret förslag från Förlag 2. I skrivande stund lutar det åt Förlag 1; dels på grund av att deras förslag är bättre (intäktsfördelning, lagerhållning och distribution, e-bokens tillgänglighet, avtalets löptid), och dels på grund av att jag har fått så otroligt fin kontakt med dem. Dem är snabba, informativa, trevliga, och inte minst känns det som att de bryr sig om både mig och Avien, på riktigt.

Skulle jag nappa på förslaget från Förlag 1 så kommer Avien att finnas ute i handeln i mars månad. Hur häftigt är inte det? Samtidigt är det inget beslut som man fattar genom att singla slant – min framtid hänger på det här. Det låter så klyschigt, men egentligen bryr jag mig inte om det ekonomiska. Det är klart att det vore skoj att tjäna pengar på något som man har lagt så mycket hårt arbete på (och det kommer jag att göra), men det absolut viktigaste just nu är att boken får bästa möjliga förutsättningar att nå ut till läsarna. Jag vill bryta mig in i branschen, göra mig ett namn och bädda för en framtida författarkarriär, och i det sammanhanget betyder ekonomiska vinster ingenting.

Jag har egentligen inte bråttom att bestämma mig, men jag kommer inte direkt att få mer tid för Avien framöver. Julhandeln drar igång med besked i och med Black Friday, och mina schemalagda arbetstider med det. Det vore skönt för själen att fatta ett beslut innan jag har så fullt upp att jag inte vet vad jag själv heter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *