Rastlös

Jag är inte van att göra ingenting.

När jag under ett par månader 2013 var sjukskriven i syfte att läka och återhämta mig så skrev jag vad som skulle komma att bli Aviens skelett. Mellan 20 000 och 30 000 ord som jag bearbetade och omarbetade om och om igen. Jag ändrade berättarperspektiv, från ett förstapersonsperspektiv till ett tredjepersonperspektiv och tillbaks igen. De första kapitlen bytte kläder oftare än jag själv. Det enda som egentligen förblev konstant under manusets första ett-två år var den huvudsakliga handlingen, tre av huvudkaraktärerna, och prologen. Visst har jag petat lite i den också, men i mångt och mycket så har den fungerat som tonsättare och vägledande kompass genom hela arbetet.

Ändå kände jag en osäkerhet när jag skickade in Avien till proffsen. Att inleda berättelsen med en prolog kändes så tidigt-2000-tal på något sätt, och jag var rädd att mitt manus skulle bli utdömd på den grunden ensamt. Trots det ville jag inte plocka bort prologen. Den är Avien. Att förlaget nu håller med mig om det känns som en lättnad. Jag slipper plocka bort och omarbeta vad som är en mystisk men ändå informativ inledning på hela Isondras äventyr.

Vad jag däremot har kommit fram till är att epilogen likaväl kan vara ett numrerat kapitel i ordningen. Närmare bestämt kapitel 30. För att det ska kunna stå på egna ben, som ett eget kapitel, ansåg jag själv att det behövde omarbetas lite. Så det är vad jag har gjort med min ledighets-rastlöshet igår och idag. Jag har kanske inte ändrat så mycket, utan snarare adderat. Jag har gett kapitlet mer dialog och mer personlighet, både för att konkludera Avien och på ett mjukt sätt bädda för uppföljaren (som har arbetsnamnet I See Stars).

Utöver det så har jag idag skickat in en (på tok för lång) ansökan om att få gästblogga på en större och redan etablerad författarblogg, skickat in all information som förlaget behöver för att skapa min egen författarsida, gjort en offentlig Facebook-profil, samt dammat av min Twitter.

Jag tror inte att min hjärna förstår vad ledighet betyder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *