Q&A #2

När frågan varför jag har skrivit en bok har blivit besvarad (här) så brukar följdfrågorna handla om bokens titel, genre, innehåll, karaktärer, inramning, målgrupp, omfattning, inspiration… Ja, i princip vad som helst som har med skriv- och utgivningsprocessen att göra. Vissa av frågorna är tusen och åter tusen gånger enklare att besvara än andra. Egentligen har det inte med frågornas natur eller formulering att göra; felet ligger hos mig. Från att jag vaknar tills dess att jag somnar är min hjärna en organiserad röra. Jag hittar (för det mesta) vad jag söker, men ibland måste jag rota fram det under högar av annan bråte. Bråten brukar vara relevant, men inte exakt. För att få ett kort och koncist svar ur den här munnen behöver man ibland upprepa sin fråga. Först då går det upp för mig att jag har svävat iväg.

Om jag tvingar mig själv att hålla mig till frågan “Vad handlar Avien om?” utan att varken avslöja för mycket eller babbla på i en halv evighet, så ser svaret ut ungefär så här:

Avien är den första delen i trilogin om den fiktiva världen Doressea, där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas. Det är knappt så att invånarna i Doriens huvudstad Cent vet varför det krigas. Allt de har att gå på är den information som Doriens ledare matar dem med – Elysien är ett hemskt ställe, och elyserna är fruktansvärda, hänsynslösa och blodtörstiga barbarer. Trots misären i Cent så skulle ingen någonsin, under några omständigheter, få för sig att lämna av egen fri vilja. Eller?

Läkarna menar att det är hopplöst, men Isondra tänker inte bara sitta och titta på när sjukdomen suger livet ur hennes lillebror Gabriel. I ett ögonblick av desperation fattar hon ett beslut som kommer att vända uppochned på ett redan instabilt Doressea. På hennes resa suddas gränserna mellan vän och fiende ut i samma rasande takt som hemligheterna bubblar upp till ytan. Vad Isondra väljer att göra – eller inte göra – innebär liv eller död för många fler än bara Gabriel.


Har du några frågor eller funderingar? Du är mer än välkommen att lämna en kommentar här nedanför, eller var som helst på hemsidan för den delen. Om jag lämnar svar i en kommentar eller gör ett helt inlägg av din fråga återstår att se, men allting besvaras! 🙂

Comments 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *