Andrum

I vanlig ordning när det blir tyst i bloggen har jag jobbat. Närmare bestämt sex dagar i rad, varav ett par dubbelpass, med den envisa jäkla förkylningen i kroppen. Och mer än så har jag inte orkat med. På kvällarna har jag däckat, för att ligga kvar i sängen ända tills jag har varit absolut tvungen att gå upp igen. Julhandeln är intensiv nog som den är även när man är frisk, så de här bacillerna var så ovälkomna de möjligen hade kunnat vara.

Idag täcks mitt arbetspass i butiken av mina goa kolleger, för att jag ska få vila upp mig och friskna till inför julhandelns slutspurt. Sen tar jag jul i dagarna två. Två är också klapparna som jag har kvar att fixa. Jag tänkte vara lite våghalsig och ge mig ut i butikerna efter jobbet på lördag, tillsammans med min lika våghalsiga vapendragare Katarina (och ett par gigantiska chailatte från Waynes).

Julafton 2017 blir mitt första vegetariska julbord med familjen, som nog är lite skeptiska till det hela. I ärlighetens namn är jag också lite skeptisk. Jag älskar julmat och allt vad det innebär, men det är bara mig själv jag bedrar (och sedan bestraffar) om jag skulle fuska och frossa i kött för en dag. Kanske finner jag det motbjudande när det ligger där framför näsan på mig. Det gör jag i varje fall när jag passerar restaurangerna som serverar buffé ute på köpcentret där jag jobbar. Jag känner liksom inget behov av att äta som jag gjorde innan nu när jag har hittat så många bra substitut, som jag dessutom mår bra av. Vegoschnitzeln från ICA Gott liv är fantastisk med en ostig potatisgratäng, lite fluffig bearnaisesås och en syrlig äppelsallad. Den vill jag tipsa alla om, oavsett kostläggning. (Och där uppfann jag eventuellt ett nytt ord. Vad heter det egentligen? Kosthållning?)

Jag vill passa på att ge mitt allra största och varmaste tack till alla som har förbokat Avien. Det betyder så otroligt mycket för mig att ha ert stöd och att veta att ni är både engagerade och intresserade. Om jag kunde så hade jag kramat om er allihop. Jag hoppas och tror att ni kommer att uppskatta boken. <3

PS. Det går fortfarande bra att förboka signerade exemplar av Avien här! 🙂

Comments 2

  • Hoppas att du piggnat till nu och haft en fin jul! Gissar att kommande utgivning av Avien glänser som en osynlig men magisk julklapp i ditt inre

    • Tack detsamma! 🙂 Jag behöver troligtvis gå i ide någon månad för att bli kvitt tröttheten, men det har jag inte tid med, haha! Det känns fortfarande så surrealistiskt, som en avlägsen dröm, men det tror jag beror på att jag och förlaget inte har kommit igång på allvar ännu. I januari smäller det! Jag hoppas att allt är bra med dig och Skuggvinter. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *