Strålande jul

God fortsättning på er! Jag hoppas att helgen som var har varit magisk, och att helgen som kommer blir minnesvärd.

Själv har jag givetvis också firat jul. I dagarna två, åtminstone. På julaftonen var vi hemma hos pappa och åt alldeles för mycket mat, tittade på Kalle och öppnade klappar, innan pappa sprang iväg för att vara tomte åt grannbarnen. Kvällen spenderades med att inviga och fixa i ordning min sprillans nya surfplatta. Gissa om jag blev lycklig för den julklappen! Nu kan jag knarka YouTube på högupplöst tiotumsskärm innan John Blund hälsar på varje kväll i flera år till – tack till mitt hjärta för det.

Juldagen blev en lugn dag med ännu mer julmat och Gilmore Girls-maraton. Och jag lyckades hålla mig borta från allt vad kött heter under hela helgen. Istället blev det vegobullar, potatisrätter, grönsaker, ägg och julgodis. Jag är faktiskt lite (läs: mycket) stolt över mig själv.

På annandagen slungades jag tillbaks in i verkligheten med full kraft. Om jag tyckte att Black Friday och 22/23 December var intensiva i butiken så var det ingenting i jämförelse med mellandagsreans första dag. Utanför större evenemang har jag aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe som det var på Bergvik köpcenter igår. Kön slingrade sig stundvis ett varv runt vår lilla butik. Jag är inte folkskygg och har inte agorafobi i ordets rätta bemärkelse, men jag blir stressad och nervös när så extremt många människor samsas om en så liten yta. Ångest, handsvett, darrningar, svimningskänslor… Jag föredrar att få mjukstarta, att bit för bit få vänja och anpassa mig medan rushen intensifieras, men vissa dagar är det såklart omöjligt. Då är en mental käftsmäll och ett bestämt “skärp dig nu, vafan” till mig själv allt som funkar. Jag klarade det, jag är nöjd över min insats, och jag har blivit bättre rustad för att klara stressen också i framtiden.

Nu står januari för dörren och ett lägre tempo i mitt “vanliga” jobb med det. Det innebär å andra sidan desto mer arbete med Avien och allt som hör till – inklusive hemsidan och bloggen. Om ett par veckor drar vi (jag och förlaget) igång med redigeringsprocessen på allvar. Efter det följer korrektur, sättning, omslag, baksidetext och allt annat smaskigt som måste fixas och göras klart innan allt skickas till tryckeriet. Ut kommer i mars månad (om vi lyckas hålla tidsplanen) min färdiga bok, och det känns så fantastiskt och obeskrivligt underbart att det inte finns ord för att beskriva det.

Ni är mer än välkomna att följa med på Aviens fortsatta resa här i bloggen. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *