Modig

“Frisk vågat, häften vunnet.”

Jag har alltid förstått vad den gamla klyschan försöker säga, men jag har inte kunnat applicera den på mig själv och mitt eget liv. Inte förrän hela bokcirkusen drog igång på riktigt förra året. Mitt nyfunna mod drivs av en inre motivation, som är djupt rotad i drömmen om en framtid. Jag har allt att vinna på att lägga mitt blyga, försiktiga och fogliga jag på hyllan.

“Men du är väl knappast blyg och försiktig,” säger alltid någon, och det är mitt kvitto på att jag har lyckats.

Waynes Coffee på Bergvik. Jag har så många anledningar att fullkomligt älska stället. Ett, det ligger ett stenkast från mitt jobb. Två, deras chailatte är både snäll mot smaklökarna och plånboken. Tre, de serverar två av mina absoluta favoritdesserter: kola- och pekannötspaj, och mini mud semla. Fyra, det ligger alldeles intill Akademibokhandeln. Samtidigt som jag smuttar på älsklingsdrycken och mumsar på himmelska bakverk kan jag drömma mig bort till en främmande men ändå så nära verklighet.

Så, vad har allt det här med mod att göra? Jo, förra veckan (efter att vi hade fikat klart) kilade vi in på just Akademibokhandeln. Jag visste varken vad jag skulle säga eller hur jag skulle säga det, men på något sätt lyckades jag slå mig fri från tunghäftan. Jag berättade för de anställda att jag författardebuterar 2018 och frågade hur jag bäst går tillväga om jag vill signera böcker hos dem. Tjejen jag pratade med blev nästan mer entusiastisk än jag själv när signering kom på tal, och sa att de mer än gärna vill ha dit mig. Vidare tog hon upp butikens nära samarbete med Akademibokhandeln i gallerian MittiCity, och menade att de ganska garanterat också vill att jag hälsar på. Så snart jag (och Avien) ligger uppe på Bokinfo så ska när och hur spikas.

Det är så häftigt när det händer saker, allt tack vare att jag vågar. Jag vågar kliva ur min bekvämlighetszon, jag vågar ta för mig, och jag vågar tro på mig själv. Att göra saker för andra är själavård, men att göra något för sin egen skull är tokskönt för psyket.

Comments 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *