I väntans tider

Har du förbokat Avien? Då har jag goda nyheter till dig i slutet av inlägget! (Om du ännu inte har bokat så går det fortfarande bra att göra det här. <3 )


På något sätt har jag lyckats undvika Star Wars och allt som hör serien till i hela mitt liv. Jag kan ärligt och med handen på hjärtat säga att jag inte har sett ens tio minuter av en Star Wars-film, varken som barn eller i vuxen ålder.

Hur jag har burit mig åt har varit en het potatis, inte minst bland mina kolleger och kunder i butiken. Halva butiksytan är upptagen av samlarfigurer, diverse inredning, kläder, gosedjur, planscher och annat smått och gott från olika populärkulturella fenomen. Darth, Luke och resten av SW-gänget har en helt egen butikssektion, så att jag inte kan förklara filmseriens handling ens med en pistol mot tinningen är det en enorm skämskudde på.

Men så äntligen, efter nästan 30 år på jorden, har jag förlorat min Star Wars-oskuld! Episode IV, som man tydligen ska börja med, fick äran. Så, hur lyder min dom?

Jag erkänner att jag har varit orättvist hård mot serien. Jag har dömt den på grunderna att jag fullkomligt avskyr Star Trek (och ogillade sci fi-barnprogram när jag var liten). För att vara en film från 1977 är Episode IV fantastisk (och snygg!), och jag förstår verkligen varför den tog världen med storm. Trots det kom jag på mig själv med att spana på klockan var femtonde minut i hopp om att filmen snart skulle ta slut.

Även om jag inte fängslades direkt är jag skyldig mig själv att “se ikapp” resten; kanske blir jag kär i episoderna som har släppts på senare år? Om jag har någon Star Wars-fantast som läser; när, var och hur fastnade du?

Min slitna, grå Puma-mysdress sitter precis där den ska en ledig söndag, när städning och bakning står på schemat. Tårtan, eller kakan – låt oss kalla den tårtkakan – som jag har planerat att vispa ihop är så syndig att jag nästan skäms lite. Bottnarna är två enorma, halvsega chocolate chip-cookies, och mellan dem ett tjockt lager smält Nutella. Härligheten toppas med vispad vaniljgrädde. Smak och konsistens påminner nästan lite om brownies, fast tusen gånger godare. Imorgon går jag alltså till jobbet ett halvkilo tyngre. 😉

Så, hur går det för Avien? Mina egna planer har ändrats om en smula, men allt går åtminstone som det ska. Manus som stod före mitt i förlagets kö har dröjt ut lite på tiden, och därmed också redigeringen av mitt eget manus. Jag väntar, på samma gång otåligt och tålmodigt, på att få sätta igång.

Aviens releasedatum kommer därför att flyttas fram ett par veckor (från mars till april), men alla som har bokat Avien genom mig här på hemsidan kommer att få sina signerade exemplar före den officiella releasen! Så snart Avien är tillbaks, varm och mysig från tryckeriet, är den er! Hur lyxigt är inte det? <3

PS. Ni vet väl att jag är aktiv på Twitter, även när det är tyst här i bloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *