Just keep swimming

Chefen ringde precis. Han frågade om jag hade möjlighet att hoppa in och täcka för en kollega imorgon. Jag svarade att jag gärna slipper om det går att lösa på annat vis, med tanke på var i utgivningsprocessen jag befinner mig just nu. Det är tur att man har världens underbaraste chefer, som både tillåter och förstår. Det är verkligen guld värt.

Vi skulle precis lägga på när han säger: “just det, det har varit kunder inne i butiken och frågat hur det går med boken.”

En liknande grej hände i fredags, när jag pratade med min bror. Han var ute och spelade Pokemon Go med lite folk som han har träffat genom spelet, som jag inte har någon aning om vilka de är. Plötsligt säger han: “X är väldigt intresserad av din bok och skulle vilja ha mer information.”

Alltså, va? Hörde jag rätt? Folk är genuint intresserade av, väntar på, och längtar efter Avien. Känslan är så obeskrivligt stor.

Är du en av dem så kan jag med glädje meddela att du fortfarande har möjlighet att förboka Avien här. Alla som förbokar kommer att få sitt/sina signerade exemplar av Avien så snart de har kommit från tryckeriet. Det kostar dig ingenting idag, och bokningen är inte bindande. Ett mail med information om mer precisa datum, pris, betalning och leverans kommer (när det närmar sig) att skickas till den mailadress du anger i samband med bokningen.

Så, var i utgivningsprocessen befinner jag mig då? Nära mål, kan jag säga. Väldigt nära mål. Jag har ett par heldagar kvar med redigering, och sen vill jag korrekturläsa allt en gång till innan förlaget får tillbaks mitt manus.

Jag underskattade dock hur lång tid allt skulle ta. Rätt rejält, dessutom. “Det tar väl någon vecka”, tänkte jag. Det var ju inte speciellt mycket som behövde fixas till. 90 arbetstimmar är jag än så länge uppe i, fördelat över två veckor.

I mångt och mycket är det mitt eget fel. När jag hittar ett ord jag vill byta ut så slutar det med att jag skriver om hela meningen. När en mening känns konstig ändrar jag hela stycket. När ändringen påverkar bokens innehåll behöver jag städa upp resten av manuset. Och så håller det på, sida efter sida, kapitel efter kapitel … När jag blundar ser jag svarta bokstäver mot en upplyst, vit bakgrund.

Senaste nytt om Aviens fantastiska omslag är att ni snart – vilken dag som helst nu – kommer att få ta del av det i dess helhet. Det vill ni inte missa, törs jag lova! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *