Total ledighet

Det hör till ovanligheterna att jag har en ledig helg. När jag tänker efter kan jag inte minnas att jag har haft en helg fri från krav och måsten sedan någon gång 2017. Har det inte varit jobb i butiken så har det ändå varit hundraprocentigt fokus på Avien – som nu ligger hos tryckeriet! Ja, ni läste rätt; äntligen har boken gått i tryck! Ännu häftigare (nåja, nästan) är att den är listad som “kommande” och går att bevaka hos både CDON, Adlibris och Bokus.

Slutspurten innan filerna blev tryckklara var ruskigt intensiv. Allt skulle hinnas med på de dagar jag egentligen var ledig, så då blev det istället jobb från förmiddagarna in på sena nätterna. Jag behöver lägga upp mitt arbete så, för att jag blir så hjärntrött efter en heldags arbete i butiken att jag inte orkar göra annat än äta och stirra på skärmar efteråt. I det tillståndet vågar jag inte röra en text som ska komma att tryckas i tusentalet exemplar.

Lite typiskt är det ändå att min totala ledighet inträffar en helg som helt saknar inplanerade aktiviteter. Det har börjat strömma in inbjudningar till 30-årsfester i brevlådan, och än så länge har varenda födelsedagsbarn (födelsedagsvuxen?) lyckats pricka in helger som jag arbetar både lördag och söndag. Jag vill också ta del av öppen bar, men nej. Ett glas är ett glas för mycket när man jobbar dagen därpå och har min lever.

Planen för idag är att njuta av det fina vädret i Karlstads stadspark Mariebergsskogen. Om serveringarna har öppnat blir det garanterat årets första utomhusglass. Annars är det bara själavård som gäller, i form av vila, sällskap och god mat. Jag är bio-sugen, men håller mig tålmodigt i skinnet till premiären av Deadpool 2. Liksom med allt annat här i livet går den speciella känslan förlorad om man gör något ofta, hur kul det än må vara. Min tredje dag på Disneyland kändes till och med överflödig.

På tal om för ofta; godisförbud råder här hemma, alla dagar förutom lördagar. Det finns en gräns för hur mycket fett, salt och socker man “förtjänar” att unna sig, och den gränsen var egentligen nådd för länge sedan. Jag gör min hy, kropp och plånbok en tjänst genom att avstå. Nu återstår bara att övertala min hjärna om detsamma. Man vill aldrig ha något lika mycket som när det är just förbjudet. Pengarna jag sparar ska jag unna mig något helt annat än godis för. Önskelistan växer tyvärr snabbare än mina inkomster.

Jag hoppas att ni har tid och möjlighet att ta vara på försommarvädret medan det varar. Ha en fin helg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *