Meh

Självklart har jag gått och blivit sjuk igen. Just den här versionen av virus är långt ifrån lika förlamande som det förra, som ockuperade min kropp i februari, men det är minst lika frustrerande. Jag är nämligen helt ledig. När man är ledig, och det är 18 grader varmt ute, vill man inte ligga nerbäddad bland svettsmutsiga lakan och tycka synd om sig själv. Ändå är det precis vad jag har gjort, fram till idag. Jag behövde upp ur sängen och ut ur lägenheten för min psykiska hälsas skull, så det blev en snabb tur till köpcentret.

Det är farligt att gå in på Kicks, för där inne brukar priset skena iväg. Det finns så mycket man både behöver och vill ha. Den här gången var inget undantag. Det blev lite hudvård från Clinique och en ny flaska av min favoritparfym – Pour Elle Sparkling från Lacoste. Doften är ung utan att vara barnslig, fräsch utan att vara överdrivet fruktig, och söt utan att vara tung. En perfekt sommardoft, helt enkelt.

Inne på H&M gjorde jag mitt bästa för att spendera mitt tillgodokort, men eftersom jag inte orkade prova några kläder gick det sådär. Istället plockade jag på mig några bra-att-ha-basplagg och lite underkläder. På Rituals hittade jag perfekta presenten till svärmor på hennes födelsedag, och när jag kom hem svängde jag till och med ihop en tårta till henne. Ljusa bottnar, hallonmousse-fyllning, cream cheese-frosting med gräddrosor på utsidan, och riven vit choklad i mitten.

Det är skoj att baka, men jag bryr mig mer om smak än form. Jag har liksom inte tålamod att stå och pyssla med detaljer, och går det åt skogen är jag inte direkt den som gör allt för att rädda bakverket. “Meh, det var ju typiskt”, tänker jag, följt av en halvhjärtad axelryckning. Dagens tårta blev ändå helt okej. Jag och spritsern börjar så smått bli sams.

Ikväll står läsning på schemat. Jag har blivit utvald att få betaläsa Sara Engströms bokmanus, och håller resten av manuset samma förstklassiga kvalitet som kapitel ett (som jag läste förra veckan) kommer den här resan att bli alldeles fantastisk. Sara är något stort på spåret, hälsar min magkänsla.

Dagens inlägg blev precis lika inspirerande som jag för stunden känner mig. Noll. Min energi är död och min fantasi med den. Jag längtar efter att få dyka ned med huvudet först i Aviens uppföljare, men mentalt är jag på helt fel ställe för stunden. Man ska inte gå och vänta på inspirationen, men det är dumt att försöka skriva böcker när man känner sig lika kreativ som en trädgårdssnigel.

Jag hoppas att ni är och förblir pigga och friska. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *