Stormen före stormen

Medan vissa av er precis har börjat läsa Avien, har andra redan läst klart. Med det har de första omdömena om boken i dess helhet börjat trilla in, och jag överraskas av hur positiva ni är. Med risk för att låta väldigt osvensk – jag vet med mig att det jag har skrivit är bra, annars hade jag aldrig vågat skicka ifrån mig mitt manus, men att ni tycker att det är bra… Jag rodnar.

Det är så fantastiskt kul att kunna diskutera detaljer med er utan att behöva vara rädd för att råka spoila något. Att få höra vad ni gissade rätt och fel, och vilka ledtrådar som ledde fram till era slutsatser, är också superskoj. Vilka karaktärer ni tycker bäst om varierar en del, men det är faktiskt en karaktär som är med på alla “topp tre-listor” som jag har fått ta del av. Där verkar det som att jag har gjort något väldigt rätt.

Min chefs omdöme efter att ha läst färdigt är nog det som har överraskat mest. Utöver att han är lite småputt för att han tvingas vänta på uppföljaren (förlåt!) är han rädd att han inte kommer att få behålla mig som säljare speciellt länge. Han menar att jag är något stort på spåret, och att det räcker att rätt person hittar – och läser – Avien för att det hela ska explodera.

Goa Louise (författare av Skuggvinter) är också generös med berömmet. Hon riktigt njuter av boken när hon har rast på jobbet och kallar den underbar, trots att hon egentligen föredrar att läsa andra genrer än fantasy. Enligt Louise ska jag signera och sälja boken med gott samvete eftersom jag “levererar riktigt fin kvalitet”. Som det känslomässiga nervvrak jag för stunden är begravde jag ansiktet i händerna och fällde ett par tårar när jag läste hennes mejl. Det betydde så mycket att få så fin respons att stenen inte bara lättade från mitt bröst – den flög upp i yttre rymden. Tack! <3

Det har nu i dagarna börjat trilla in lite förfrågningar om recensionsexemplar. Tusen tack för ert intresse! Jag återkommer till er senast imorgon (fredag).

Nu ska jag stressa vidare. Det är mycket som måste förberedas och fixas med inför helgen – inte minst jag själv. Nu på lördag 26 maj gör jag två boksigneringar: Akademibokhandeln på Bergvik köpcentrum 11:30 – 13:30, och Akademibokhandeln i Mitt i City 14:00 – 17:00. Efter det bär det av raka vägen till Aviens releasefest!

Vi ses väl på lördag? 🙂

Ps. På Facebook kan du just nu vara med och tävla om ett signerat exemplar av Avien (frakt inom Sverige ingår). Tävlingen avslutas fredag 25 maj klockan 18:00, så passa på!

Comments 2

  • Tack själv❤️Faktum är att jag sitter på bussen på väg till Göteborg för att signera, jag med (Akademibokhandeln, Olskroken) OCH har med din bok för att koppla av och läsa, och kom då på att jag kunde kika in på bloggen. Och så kom jag -vips!- på ett bra ord för Avien och ditt skrivande; fullfjädrat! Bra, va?!LYCKA TILL idagKram!

    • Jag hoppas att allt gick bra för dig i lördags! Jag tänkte på dig mellan varven. 🙂 Men wow, nu är du för fin mot mig! Blir alldeles, alldeles rörd. Bamsekram! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *