Stjärnfödd

Just nu njuter jag nästan omänskligt mycket av livet. Jag har långhelg och det vackra vädret verkar vilja fortsätta att förverkliga svenskarnas sommardrömmar. Förutom när himlen öppnade sig för en riktig monsun-skur igår. Gissa var jag befann mig då? På motorvägen. Bak på en motorcykel. Iklädd linne och tunna jeans, squid style. Vi garvade som två barn på ett nöjesfält åt hur blöta vi blev. Kläderna gick att krama pölar ur.

Förutom en ofrivillig utomhusdusch tog jag mig igår också årets första utomhusbad, i vackra men iskalla Fryken. Om inte mitt minne sviker är det första gången på tre år som jag har doppat hela kroppen. Egentligen är jag långt ifrån en badkruka. Mina somrar har spenderats på just den där badplatsen vid Frykens södra strand, och jag älskar att dyka, göra konster och leka i vattnet. Min goda relation till vatten är nog enda anledningen till att jag blev mer än godkänd i idrott på gymnasiet – jag ställde upp som sim- och dykinstruktör för de jämnåriga klassernas badhuslektioner.

Om lördagen var underbar så var min fredag precis lika härlig. Kvällen spenderades på en uteservering, under bar himmel, med en av mina absolut bästa vänner från grundskolan. När man har flera år att ta igen blir det gärna prat och skratt i timmar. Och så mat och drinkar, förstås. Jag blev lite (läs: mycket) besviken på quorn-burgaren, men allt annat var så underbart att ingenting hade kunnat förstöra humöret. Jag har fått en ny favorit-sommardrink, som jag självklart redan har glömt namnet på. Vi får helt enkelt göra om kvällen, Madde!

Idag blir det en kortare shoppingtur, följt av glass någonstans längs Klarälven. Karlstad är så fantastiskt vackert på sommaren, med älven som passerar rakt genom stan, för att sedan mynna ut i Vänerns skärgård. Och jag är som bekant ganska förtjust i vatten…

Just det! Skriftliga omdömen och utlåtanden om Avien har börjat trilla in. Yngre som äldre, man som kvinna – ni är rörande överens i er beröm. Ni sträckläser, kallar den läsvärd, underbar och färggrann. Jag har till och med blivit kallad “Sveriges nya fantasyprinsessa” med motiveringen:

“Jag var säker på att Avien skulle vara bra, men SÅ HÄR bra? Jag är överraskad och imponerad. Det magiska och övernaturliga sätter färg utan att stjäla rampljuset från annat. Boken blir bara bättre och bättre och det spännande slutet är pricken över i. Jag längtar efter uppföljaren!”

Mitt hjärta slår ett extraslag för varje fint utlåtande. Det är ni, mina läsare, som motiverar och inspirerar mig att fortsätta skriva.

På tal om att skriva… Aviens uppföljare har äntligen fått sig en titel: Stjärnfödd. Och namnet är så perfekt att jag vill hjula och slå kullerbyttor genom vattenspridaren.

Jag slängde ihop (haha, som om – jag satt i timmar!) ett kul quiz för den som känner sig manad – Vilken karaktär i Avien är du? Quizet har åtta möjliga resultat, alla med målande beskrivning. Lämna gärna en kommentar med just ditt resultat.

Ha en fantastisk dag! <3

Comments 2

  • Stjärnfödd, så otroligt vackert!!! NJUT, det är du värd❤️

    • Tack! Arbetsnamnen på mina texter är alltid på engelska (min hjärna är knäpp), så Stjärnfödd känns som en ganska poetisk översättning av I See Stars. Titeln riktigt skriker om bokens innehåll, även om man inte helt och hållet vet varför förrän man har läst den. 😉 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *