Nittiotalist från åttiotalet

Nej, nu har det varit tyst här på sidan på tok för länge. Varje gång jag har tänkt att jag ska uppdatera bloggen har något annat kommit emellan. Livet har en tendens att på något sätt sluka all ledig tid i några få, snabba tuggor.

Så, vad har jag gjort, om jag nu har varit så upptagen? Svar: allt. Och på samma gång dessutom. När det inte är mitt vanliga jobb, så är det marknadsföring av Avien (du kan just nu vinna ett signerat exemplar av boken, läs mer här), eller så är det arbete med Stjärnfödd, eller hushållsarbete, bilkörning, husdjur, eller något kul äventyr med vännerna, eller…

Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig varit den som trivs med att ha varje timme av varje dag planerad in i minsta detalj. Jag är inte överdrivet förtjust i att vara upptagen konstant, och jag behöver andrum för att inte känna mig kvävd inuti ekorrhjulet. Det är också en av anledningarna bakom varför tanken på ett 8-16 -jobb ger mig ångest.

Mycket har nog att göra med att jag vill vara fri att bestämma över mig själv och min egen tid, för att det är först då jag också kan bestämma över och styra mitt eget liv. Dessutom är jag kvällsmänniska, som får mina bästa idéer och är som mest produktiv när andra redan har lagt sig. Det låter klyschigt à la nittiotalistmentalitet, men det är sanningen. Jag är helt enkelt inte stöpt för ett idylliskt svensson-liv, även om jag ibland önskar att jag vore det. Det vore så skönt simpelt om mina drömmar och ambitioner bestod av barnnattning, gräsklippning och staketmålning. Barnvagnsäventyr i lekparken. Lattemamma-möte vid caféet på hörnet. Men, nu är det inte så, och kommer troligtvis aldrig att bli så heller.

Idag ska jag försöka ta det så lugnt jag möjligen kan. Tvätta. Spela lite spel. Påbörja Teresa Thurells debutroman Stjärnsystrarnas Hemlighet. Äta kakor. Dagdrömma om den framtid som för bara ett litet tag sedan kändes så avlägsen och främmande, men som nu är inom räckhåll. Snart kan jag förhoppningsvis ge er mer detaljer. Allt jag kan säga för stunden är att hårt arbete lönar sig. Våga drömma, våga satsa, våga hoppa. Ingen minns en fegis.

I helgen är det för övrigt Fantastika 2018 (Swecon). Det är det första stora eventet som jag deltar i som författare, och det känns så spännande. Jag kommer att sitta som deltagare i två paneldiskussioner på scen, bli intervjuad om Avien och mitt författande, och självklart signera boken åt dem som vill ha ett exemplar. Ses vi på kongressen? Oavsett svaret på den frågan önskar jag er en fantastisk helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *