Q&A

När någon undrar vad jag gör till vardags brukar jag svara att jag jobbar i butik. Inga konstigheter med det. Men när jag får en längre pratstund med någon brukar mitt skrivande alltid komma upp till ytan på ett eller annat sätt. Jag försöker att vara lite försiktigt svensk i min framtoning och inte få det att låta som mer än det faktiskt är. Kanske är det just för att jag är så försiktig som jag ofta får en hel mängd följdfrågor. Misstolka mig inte, jag har absolut ingenting emot att besvara frågorna, snarare tvärtom! Jag brinner verkligen för det här, och när någon ger mig en öppning kan jag babbla på i timmar.

Oavsett vem jag pratar med så är det alltsomoftast samma frågor, i nästan samma ordning, som ploppar upp. Det brukar börja med ett varför, fortsätta med ett hur, och avslutas med ett när. De rent innehållsmässiga frågorna om genre, story, karaktärer och allt annat som kan tänkas höra en roman till brukar dyka upp någonstans i mitten. Hur perfekt är det inte att jag nu kan besvara era frågor direkt här på hemsidan (som dessutom har världens bästa domännamn, om jag får säga mitt)?

För att kunna ge både er och mig själv så utförliga och detaljerade svar som möjligt så kommer den här sortens Q&A -inlägg att bli en serie som går att följa här i bloggen. Jag tror att både jag och ni föredrar flera lagom långa inlägg framför en lång, svåröverskådlig text med snabba frågor och korta svar. Jag har aldrig varit kvinnan med de korta svaren, och kommer troligtvis aldrig att bli.

Serien kommer att behandla de vanligaste frågorna som jag brukar få, men ni är mer än välkomna att höra av er med era egna frågor, tankar och funderingar. Inga frågor är för dumma (oftast). Lämna en kommentar på bloggen, på Twitter eller Facebook, eller skicka iväg ett mail till maria@avien.se direkt vettja!


Här hittar ni seriens alla inlägg:
Q&A #1: Hur kommer man på att man vill/kan/ska skriva en roman?
Q&A #2: Vad handlar Avien om?
Q&A #3: Vad betyder “Avien”?
Q&A #4: Varför fantasy?
Q&A #5: När släpps boken?
Q&A #6: Intervju Fantastika